J.Basanavičiaus 10, LT-20107 Ukmergė Kodas 190341397
Tel. 8~340 63612, faks. 8~340 63662
El. paštas: rastine@basanavicius.ukmerge.lm.lt
Darbo laikas: I-IV 8-16.45 val., V 8-15.30 val.
Pietūs: 12.00 - 12.30 val.
Elektroninis dienynas Tvarkaraščiai Ugdymas karjerai Basakojis Projektai
  • Description slide 5

  • Description slide 6

  • Description slide 7

  • Description slide 8

Pasaulio sveikatos organizacija sveikatos sąvoka apibrėžia: „Sveikata – tai fizinė, dvasinė ir socialinė gerovė, ne tik ligos ar negalės nebuvimas.“ O biomedicininis sveikatos apibūdinimas teigia: „Sveikata – organizmo būklė, kai jis funkcionuoja optimaliai be akivaizdžių, ligos požymių“.

Jono Basanavičiaus gimnazijoje ši diena buvo paminėta smagiu sveikatos patikros ir informacijos suteikimo renginiu, į kurį pakvietė sveikatos priežiūros specialistė Vida. Atėję į sveikatos patikros stotelę, mokiniai ir mokytojai,  galėjo pasimatuoti kraujospūdį, įsivertinti streso lygį, išbandyti kiek netikėtus sveikatingumo nustatymo būdus: dinamometrą plaštakos suspaudimo jėgai matuoti, apsunkusią ranką, girtumo akinius, riebalų liemenę. Buvo nauja ir įdomu iššifruoti Sveiko žmogaus kodą – 035 140 530.

Sveikatos priežiūros specialistė Vida pateikė įvairios informacinės medžiagos, lankstinukų apie tai, kaip reikia saugoti sveikatą ir kus kreiptis pagalbos.

Socialinė pedagogė Irena parengė informacinį stendą.

Bibliotekininkė Jolanta gimnazijos skaitykloje surengė knygų apie sveikatą parodėlę.

Paminint Pasaulio sveikatos dieną,  stengiamasi atkreipti dėmesį į svarbiausias sveikatos problemas, skatinama nuo jaunystės rūpintis savo sveikata.