J.Basanavičiaus 10, LT-20107 Ukmergė Kodas 190341397
Tel. 8~340 63612, faks. 8~340 63662
El. paštas: rastine@basanavicius.ukmerge.lm.lt
Darbo laikas: I-IV 8-16.45 val., V 8-15.30 val.
Pietūs: 12.00 - 12.30 val.
Elektroninis dienynas Tvarkaraščiai Ugdymas karjerai Basakojis Projektai
  • Description slide 5

  • Description slide 6

  • Description slide 7

  • Description slide 8

 Akcijos tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į vandens naudą ir svarbą, į tai, kad vanduo – iš tiesų brangus turtas. Jį reikia saugoti, taupyti, nešvaistyti veltui ir džiaugtis, kad gyvename nestokodami vandens.

 Mokiniai į renginį atėjo su namų darbais - sukurtais plakatais viena iš pasirinktų temų. 1a klasės plakato tema – „Vanduo ir išgyvenimas“, 1c – „Vanduo ir katastrofos“, 2a – „Vanduo ir gamta“, 2b – „Vanduo ir miestas“.  Visų dalyvių plakatai buvo informatyvūs ir patrauklūs. Daug linksmų emocijų sukėlė sveikatos priežiūros specialistės Vidos pasiūlytas kryžiažodis apie vandenį, kurį labai aktyviai sprendė renginyje dalyvavę mokytojai ir administracijos atstovai. Bibliotekininkė Jolanta taip pat parengė informacinį stendą apie vandenį.  Aktyviausi dalyviai gavo daug šiltų padėkos žodžių bei Ukmergės VSB dovanų – gaivaus vandens „Žalia giria“.

 Minint šią dieną, UNESCO nori priminti, kad vandens apytakos ciklas gamtoje vyksta visoje planetoje ir niekada neatsižvelgia į žmonių nustatytas šalių ir valstybių ribas. Turime visada tai atsiminti ir vertinti vandenį taip, koks jis iš tikrųjų yra – gyvybiškai svarbus ir bendras visos žmonijos turtas, kurio vartojimo problemų sprendimas  reikalauja visos žmonijos dalyvavimo.